ZOBACZ

Buliony

BULIONY

RÓŻNORODNA FORMA SMAKÓW

Czym są buliony „wet blended”?

Buliony „wet blended” znacząco różnią się smakiem od mieszanek przygotowywanych na sucho. Mogą być stosowane zarówno do rosołów, mieszanek przypraw, jak i do sosów.
Buliony drobiowe są doskonałym zamiennikiem glutaminianu sodu, dając bardzo dobrze zbilansowany smak umami wraz z nutą bulionową pochodzącą z HVP (hydralizowane białko roślinne) oraz z reakcji HVP z ekstraktem drożdżowym.

ZASTOSOWANIE BULIONÓW

sosy i zupy błyskawiczne
 pasztety i produkcja konserw
 bezpośrednie zastosowanie w przemyśle mięsnym (galarety, rosoły, wędliny, wędzonki)

pl Polish
ar Arabicbg Bulgarianzh-CN Chinese (Simplified)cs Czechnl Dutchen Englishfr Frenchde Germanit Italiankn Kannadapl Polishpt Portugueseru Russiansk Slovaksl Slovenianes Spanishsv Swedishuk Ukrainian