SUSZONY ROSÓŁ WOŁOWY, WYWAR ZE ŚWIEŻEJ WOŁOWINY

Ekstrakt wołowy

EKSTRAKT WOŁOWY 

Ekstrakt wołowy jest naturalnym wywarem ze świeżego mięsa wołowego. Z 50 kg świeżej wołowiny otrzymuje się 1 kg suszonego wywaru wołowego (odtłuszczonego suszonego rosołu wołowego).

Surowiec ten doskonale wkomponowuje się w naturalne trendy przemysłu spożywczego w zakresie żywności naturalnej.

ZASTOSOWANIE EKSTRAKTU WOŁOWEGO

baza zup błyskawicznych i sosów mięsnych
produkcja wędlin i wędzonek w połączeniu z HVP (hydralizowane białko roślinne), ekstraktami drożdżowymi i aromatami procesowymi
mieszanki przypraw w przemyśle mięsnym oraz mieszanki przyprawowe detaliczne
pasztety i produkcja konserw
produkcja aromatów naturalnych

odżywki białkowe

pożywki i podłoża mikrobiologiczne